Nyheter

Ta del av våra nyheter och erbjudanden.

Jobba hos oss

Korvmästare

Vår uppskattade och mångårige korvmästare närmar sig pension.

Nu söker vi dig som är beredd att axla ansvaret som vår nya korvmästare. Du behöver ha ett genuint intresse för mat, vara noggrann, strukturerad men även flexibel när allting inte går enligt plan. Jobbet är fysiskt krävande så du behöver ha god fysisk kondition. Vidare behöver du vara bekväm med tidiga morgnar och att jobba självständigt. Du har en central del i hela vår tillverkningsprocess och är med och styr vad och när vi producerar.

Låter det här intressant?

Skicka din fritt formulerade ansökan samt CV till Mats Lindman. mats.lindman@dahlmans.ax

Har du frågor kontakta Mats på 018-528007.

Vi kallar till intervju fortlöpande och kan anställa innan ansökningstiden gått ut, skicka in din ansökan redan idag!

Sista ansökningsdag 31.10.2023


Ny produkt

Churrasco är en ny produkt hos Dahlmans.

Den korta medelhavsinspirerande grillkorven.

Passar perfekt till hela sällskapet en sommar grillkväll.

Finns i din butik.


Ålands största co2-kylanläggning

Det var nu fyra veckor sedan vi fysiskt slog ihop Dahlmans & Dinera och flyttade in i vårt nybyggda frys-, kyl- och torrlager. I denna satsning tar vi också ett stort steg framåt till att skapa en fullt hållbar produktionsanläggning.
Vi har i samband med tillbyggnaden investerat i Ålands största co2-kylanläggning för frys- och kyldriften av de nya lokalerna. Samtidigt har vi sparkat ut flera av våra traditionella kylkompressorer där utrymmena nu drivs av det energisnåla koldioxidsystemet, och fler steg är på kommande.

Varför gör vi då detta? För det första ger en co2-anläggning god driftsekonomi, låg energiförbrukning och möjliggör fler kommande omställningar i vår produktionsanläggning.

Framförallt är detta en hållbar satsning. Traditionella syntetiska köldvätskor (vanligast R404) är fluorerande i sina egenskaper. Kortfattat innebär det att dessa bidrar till växthusgaser. 1 kg syntetiskt köldmedium motsvarar i utsläpp att köra en bil ett varv runt jorden. Koldioxid påverkar inte ozonskikt och är en naturlig produkt som ej är giftig eller brandfarlig. Det krävs ett utsläpp av över 4000kg koldioxid för att komma upp i samma miljöpåverkan som ett kilo R404.

Vidare på grund av dess karaktär jobbar ett koldioxidsystem på betydligt högre arbetstryck och temperatur i returledningar. Detta har möjliggjort för oss att återvinna returvärmen från det nya systemet. Uppvärmning av frysplatta, perronger och husvärme sker nu uteslutande genom återvunnen värme från detta system. Vidare har vi installerat vattentankar med en total volym på 25000 liter, där vi nu värmer allt vårt förbrukningsvatten genom återvinning från våra kyl- och frysrum. Vi har sedan tidigare installerat en återvinning av spillvärme från vår produktionsanläggning och målsättningen i och med detta steg är vi skall vara självförsörjande av värmeenergi i ett helt slutet och återcirkulerande system. Vidare drivs denna anläggning av el från vindkraft.

Detta var ett första steg som kunde genomföras efter en längre tids förberedelser. Föreställ er nu om vi kunde lyckas driva anläggningen av egenproducerad sol-el, cirkulera och rena förbrukningsvatten, rena allt vårt avloppsvatten genom flockning och använda avfallet till biogas som vi använder till vår egna bilpark. Kombinera detta med våra korta djurtransporter och plötsligt kan lilla Dahlmans från lilla Åland visa upp vad som förmodligen skulle vara världens mest miljö- och klimatneutrala livsmedelsanläggning.


Skördefesten 2019

I år hittar ni oss på  Haga Kungsgård! Där kommer vi att presentera två skördekorvar som finns till försäljning under skördefesten.

Mera information hittar ni här: https://skordefest.ax/deltagare/haga-kungsgard-2019/


Hamburger ÅM

Snart är det dags för alla glada grillnördar att anmäla sig till Åländska Mästerskapen i hamburgare. Under Åland Grönskar bjuder Open Water Brewery tillsammans med Dahlmans in till årets viktigaste grilltävling! Anmälan öppnar 1 maj. Det finns 10 platser, så först till kvarn!

För att fira in våren, lyfta våra fina lokala råvaror och inleda grillsäsongen bjuder Open Water Brewery tillsammans med Dahlmans in till ÅM i Hamburgare. Tävlingen arrangeras under Åland Grönskar-lördagen den 25 maj 2019, 18.00 hos Open Water Brewery i Knutsboda Lemland.

Mera information hittar du här: https://alandgronskar.ax/alandska-masterskapen-i-hamburgare-2/
Open Water Brewery: http://www.openwaterbrewery.com/#hamburgaram


Välj åländskt i höst

Sommarens höga temperaturer och brist på regn har drabbat alla bönder hårt. Åland är det område i Finland som har fått minst regn och det gör situationen svår för våra bönder.

Därför vill vi på Dahlmans uppmana alla ålänningar att fortsätta välja lokalproducerat även i höst. Det är nu viktigare än någonsin att vi visar vårt stöd till de åländska bönder som sliter hårt med små marginaler.

Väljer du lokalproducerat kött gör du även ett bättre val för miljön.

Dessutom uppmanade Ålands landskapsregering i augusti att offentliga kök och övriga verksamheter på Åland ska prioritera åländskt kött.

Kontakta oss för riktigt bra erbjudanden på kött och andra lokalproducerade råvaror till storkök och krögare.

Läs mer om hur vi tar vårt ansvar


Ingen fest utan en ordentlig festmåltid!

Som ledande aktör inom mat och utrustning på Åland är Dinera det självklara valet för dig som jobbar professionellt. Vi förser dig med färska varor kvalitét-säkrade av personal med erfarenhet i restaurangbranschen.

På Dinera har vi stor förståelse för att tycke och smak är högst individuellt. Vi vill ge dig möjligheten att skapa din mat, i ditt kök på ditt sätt. Det är därför vi på Dinera har ett brett sortiment där vi ständigt jagar efter nya möjligheter och produkter.

Vårt sortiment innehåller bland annat högklassiga primörer, färsk fisk och skaldjur men även utrustning med allt från porslin och bestick till diskmaskiner och varmluftsugnar.

På Dinera hittar du helt enkelt allt för att lyckas med just din festmåltid!


Nytt ansikte för Dahlmans

Samma klassiska recept, samma goda smak, men i helt nya förpackningar.

Med avstamp i historien och vår tradition har vi nu tagit fram vår nya logotyp och profil. Leta efter Dahlmans symbol som du minns den från förr.


Skärgårdsguldet

Har du hunnit testa Dahlmans nya pålägg Skärgårdsstek? Ett kraftigt rökt och riktigt mört nötköttspålägg som passar lika bra på mackan som i salladen.

Varför inte blanda ihop en pepparrotskräm och ta med tunnbrödsrullen på nästa utflykt i skogen.


En riktig skinka

Visste du att många av de skinkpålägg du hittar i butiken idag egentligen inte är riktiga skinkor? En Dahlmans skinka är en riktig skinka som saltas, röks och kokas av rätt råvara från början. Det betyder att vi aldrig använder köttlim eller konstgjorda bindemedel, och när man gör det rätt från början behövs inget tillsatt socker. Välj din skinka med omsorg nästa gång du står i butiken.