Nyheter

Ta del av våra nyheter och erbjudanden.

Hamburger ÅM

Snart är det dags för alla glada grillnördar att anmäla sig till Åländska Mästerskapen i hamburgare. Under Åland Grönskar bjuder Open Water Brewery tillsammans med Dahlmans in till årets viktigaste grilltävling! Anmälan öppnar 1 maj. Det finns 10 platser, så först till kvarn!

För att fira in våren, lyfta våra fina lokala råvaror och inleda grillsäsongen bjuder Open Water Brewery tillsammans med Dahlmans in till ÅM i Hamburgare. Tävlingen arrangeras under Åland Grönskar-lördagen den 25 maj 2019, 18.00 hos Open Water Brewery i Knutsboda Lemland.

Mera information hittar du här: https://alandgronskar.ax/alandska-masterskapen-i-hamburgare-2/
Open Water Brewery: http://www.openwaterbrewery.com/#hamburgaram


Nu är det jul igen

Nu finns våra julprodukter ute i butik. Välj bland julskinkor, köttbullar, prinskorvar, rullsylta och mycket mer.

Se våra julprodukter här


Välj åländskt i höst

Sommarens höga temperaturer och brist på regn har drabbat alla bönder hårt. Åland är det område i Finland som har fått minst regn och det gör situationen svår för våra bönder.

Därför vill vi på Dahlmans uppmana alla ålänningar att fortsätta välja lokalproducerat även i höst. Det är nu viktigare än någonsin att vi visar vårt stöd till de åländska bönder som sliter hårt med små marginaler.

Väljer du lokalproducerat kött gör du även ett bättre val för miljön.

Dessutom uppmanade Ålands landskapsregering i augusti att offentliga kök och övriga verksamheter på Åland ska prioritera åländskt kött.

Kontakta oss för riktigt bra erbjudanden på kött och andra lokalproducerade råvaror till storkök och krögare.

Läs mer om hur vi tar vårt ansvar


Ingen fest utan en ordentlig festmåltid!

Som ledande aktör inom mat och utrustning på Åland är Dinera det självklara valet för dig som jobbar professionellt. Vi förser dig med färska varor kvalitét-säkrade av personal med erfarenhet i restaurangbranschen.

På Dinera har vi stor förståelse för att tycke och smak är högst individuellt. Vi vill ge dig möjligheten att skapa din mat, i ditt kök på ditt sätt. Det är därför vi på Dinera har ett brett sortiment där vi ständigt jagar efter nya möjligheter och produkter.

Vårt sortiment innehåller bland annat högklassiga primörer, färsk fisk och skaldjur men även utrustning med allt från porslin och bestick till diskmaskiner och varmluftsugnar.

På Dinera hittar du helt enkelt allt för att lyckas med just din festmåltid!


Nytt ansikte för Dahlmans

Samma klassiska recept, samma goda smak, men i helt nya förpackningar.

Med avstamp i historien och vår tradition har vi nu tagit fram vår nya logotyp och profil. Leta efter Dahlmans symbol som du minns den från förr.


Skärgårdsguldet

Har du hunnit testa Dahlmans nya pålägg Skärgårdsstek? Ett kraftigt rökt och riktigt mört nötköttspålägg som passar lika bra på mackan som i salladen.

Varför inte blanda ihop en pepparrotskräm och ta med tunnbrödsrullen på nästa utflykt i skogen.


En riktig skinka

Visste du att många av de skinkpålägg du hittar i butiken idag egentligen inte är riktiga skinkor? En Dahlmans skinka är en riktig skinka som saltas, röks och kokas av rätt råvara från början. Det betyder att vi aldrig använder köttlim eller konstgjorda bindemedel, och när man gör det rätt från början behövs inget tillsatt socker. Välj din skinka med omsorg nästa gång du står i butiken.